unutarnji glas

Zašto trebate slušati svoj unutarnji glas

Vaš unutarnji glas je vaš osjećaj, vaša intuicija, onaj mali glas koji vam u obliku osjećaja daje znak što je dobro a što nije dobro za vas. To je onaj mučni osjećaj koji imate kad intuitivno znate da ćete pogriješiti ili iznenadna spoznaja da nešto nije u redu.

Svi imamo unutarnji glas, ali ga uglavnom ignoriramo. Previše smo zauzeti pokušavajući shvatiti što drugi žele da učinimo ili se previše bojimo donijeti pogrešnu odluku.

Ali što ako vam unutarnji glas pokušava reći nešto važno? Što ako vas pokušava dovesti do vaše prave svrhe u životu?

Vaš unutarnji glas je uvijek s vama i uvijek vam pokušava pomoći. Ako ga baš morate smjestiti u vaše tijelo, to su vaša crijeva u kojima se nalazi vaša intuicija i vaša unutarnja mudrost. Kada slušate svoj instinkt, dodirujete izvor znanja koji nadilazi svjesnu misao.

Možda vam neće uvijek dati odgovore koje želite čuti, ali će vam uvijek dati odgovore koje trebate. Kada naučite vjerovati svom unutarnjem glasu, shvatit ćete da možete postići sve što zamislite.

Ponekad unutarnji glas nudi izbor koji je zastrašujući, zbog čega oklijevate i sumnjate u točnost. Međutim, najčešće su najteži izbori oni koji vas lansiraju prema životu ispunjenom svrhom i radošću, unatoč tome što prvo morate proći kroz izazove – tada najviše učite i rastete.

Sljedeći put kad vam vaš unutarnji glas pokuša nešto reći, nemojte to ignorirati. Poslušajte što ima za reći. To može biti samo smjernica koja vam je potrebna da pronađete svoju pravu svrhu u životu.

📩 Budite u tijeku s novim objavama! Prijavite se na NEWSLETTER na poveznici dolje. 👇

Prestanite slušati krivi glas

Ne dopustite da vas um preuzme

Znate onaj glas koji vam ispunjava um i dušu strahom? Onaj koji vam govori zašto ne biste trebali nešto učiniti, govori vam zašto niste dovoljno dobri, podsjeća vas zašto biste se trebali bojati ili uzrokuje da patite zbog svojih odluka. Onaj glas koji vas navodi na pretjerano razmišljanje.

Krivi glas je proizvod vaših prošlih iskustava, vaše nesigurnosti i vaših strahova. Nije ono tko vi zaista jeste. Mnogo ste više od tog glasa. Vi ste jaki, sposobni i otporni. Možete postići sve što zamislite. Zato prestanite slušati pogrešan glas i počnite slušati pravi.

Pravi glas, glas intuicije, unutarnje vodstvo, kako god ga zvali, je onaj glas koji ispunjava vaš um nadom i mogućnostima. Onaj koji vas podsjeća na vašu snagu i hrabrost. Onaj koji zna da možete sve u što uložite srce i dušu. To je pravi glas onoga što jeste. Stoga ga poslušajte i dopustite da vas vodi na putu do uspjeha.

Glas srca

Kineska mudrost nas uči da je srce sjedište naše najdublje istine. Naši su umovi puni brbljanja i buke. Iako i dalje možemo mentalno brbljati, možemo čuti i taj tihi glas našeg srca. Ovaj unutarnji glas zna što je ispravno za nas, čak i ako to nema logičnog smisla.

Vjerovanje našem unutarnjem glasu zahtijeva od nas da se oslobodimo potrebe za kontrolom. Moramo biti voljni slijediti svoje srce, čak i kada nas ono vodi putem koji se čini čudnim ili zastrašujućim. Ali kada možemo utišati svoje umove i poslušati svoje srce, uvijek ćemo se naći na pravom putu.

Obraćanje pozornosti na prvi odgovor koji se pojavljuje kada donosite odluku može vam pomoći da se povežete sa svojim unutarnjim glasom. To obično govori vaš unutarnji glas prije nego što vaš um ima priliku promisliti o stvarima i preispitati vaše instinkte. Vjerovanje svom unutarnjem glasu može vam pomoći da donesete bolje odluke i ostanete vjerni sebi.

Obratite pažnju na svoje emocije

Intuicija se često smatra unutarnjim glasom, ali se može manifestirati i na druge načine. Jedan način je kroz emocije.

Emocije su jednostavno povratna informacija naše intuicije koja pokušava privući našu pozornost.

Intuicija nas uvijek pokušava voditi, ali je često ignoriramo. Možda smo previše zauzeti ili rastreseni da bismo primijetili suptilne poticaje naše intuicije.

Obraćanjem pozornosti na naše emocije može nam pomoći da bolje razumijemo što nam naša intuicija pokušava reći. Ovo je vrijedna informacija koja nam može uštedjeti puno truda i patnje u životu, samo ju treba naučiti slušati. Ovo je tihi glas, nenametljiv. Ovaj glas ne galami, ne viče. Zato je potrebno umiriti se, disati, staviti ruke na srce i u tišini se fokusirati na ono unutarnje.

To možete postići meditacijom, razvijanjem svjesnosti, molitvom.

Kad prvi put počnete osluškivati ​​svoj unutarnji glas, vrlo je vjerojatno da neće doći do izražaja tako jasno. Zamislite stari novčić koji je izgubio sjaj. Tako je i vaš unutarnji glas s vremenom otupio. Međutim, s malo laštenja sjaj, koji je uvijek bio tu, se može vratiti. Slušanje unutarnjeg glasa je poput treniranja novog mišića. To se neće dogoditi preko noći, ali ako uložite dosljedan napor da ga izbrusite, postat će jači.

Nemojte se uznemiravati zbog toga ako nema “aha trenutka”. Uz malo rada, vaša će se prijemčljivost vratiti i olakšati slušanje kada unutarnji glas govori. Nekada ćete ga primiti u obliku nekog znaka ili u obliku neke emocije. Dopustite duši da pronađe svoj put. S puno ljubavi.

📩 Budite u tijeku s novim objavama! Prijavite se na NEWSLETTER na poveznici dolje. 👇

Moglo bi vam se svidjeti i ovo...