povjerenje u životni proces

Povjerenje u životni proces – Kad nam je najteže sjetimo se ovoga

Povjerenje u životni proces jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za ostvarivanje mira. To uključuje vjeru u sebe, svoje sposobnosti i svoj put – čak i kada su stvari teške. Proces je često pun neuspjeha, razočarenja i izazova, ali ako vjerujete da će vas dovesti do vašeg cilja, vjerojatnije je da ćete ostati motivirani i izgurati dalje.

Sve se događa s razlogom

S vremenom sam naučila više vjerovati procesu i manje pokušavati kontrolirati život. Na taj način ostajem prizemljena i mirna kada život postane neuredan i kompliciran. Povjerenje u proces ne znači da će se stvari uvijek odvijati onako kako želimo, ali znači da možemo vjerovati da se sve događa s razlogom. Kad se oslobodimo potrebe za kontrolom, otvaramo se novim mogućnostima i iskustvima. Život će nas iznenaditi možda i boljim ishodom od onoga što smo prethodno zamisli, ako mu poklonimo povjerenje.

Kad se izazovi pojave

Život je pun izazova. Svi prolazimo kroz teška vremena i može biti teško znati što učiniti ili kamo se okrenuti. Ipak, vjerujem da postoji nada usred tame – samo se moramo pouzdati u proces. To znači ostati smiren i svjestan u teškim vremenima i zapamtiti da se sve događa s razlogom. To također znači biti blag prema sebi i raditi više onoga što nas čini sretnima. U ovim trenucima najbolje je pokazati ljubav prema sebi.

Ovo je samo nešto kroz što moram proći.

Ostanite smireni i svjesni

Kad se izazovi pojave, može biti teško vjerovati procesu. Možda se osjećamo kao da se borimo i da su stvari izvan naše kontrole. Međutim, vjerujem da je ostati smiren i sabran ključno u ovim trenucima. Usmjeravanjem naše energije na prisutnost i svijest, možemo otpustiti ono što ne možemo kontrolirati. Čineći to, možda ćemo otkriti da smo sposobniji nositi se sa svime što nam se nađe na putu. Ako ostanemo svjesni i smireni, možemo prebroditi svaku oluju.

Budite blagi prema sebi

U redu je ponekad ne biti dobro. Zapravo, to je ljudski. Nismo roboti – dopušteno nam je osjećati. Ali ono što nije u redu je zaboraviti se brinuti o sebi mentalno i emocionalno kada prolazimo kroz teška vremena. Kad dosegnemo najnižu točku, lako se izgubiti u negativnom razmišljanju i utonuti u samosažaljenje. Međutim, tada trebamo sami sebi biti najbolji prijatelj i ljubazno razgovarati sami sa sobom. Uzmite malo sladoleda, obucite svoje najudobniju pidžamu i odvojite malo vremena za brigu o sebi. Možda pogledate svoj omiljeni film ili se okupate u opuštajućoj kupki. Ugodite si malo – zaslužili ste. I podsjetite se da će i ovo proći. Prošli ste kroz teška vremena prije i preživjeli ste – možete to ponoviti.

Usredotočite se na to kako se želite osjećati

Prirodno je ponekad osjećati se izgubljeno, sumnjičavo ili uplašeno, ali ne dopustite da vam ti osjećaju preuzmu život. Umjesto toga, usredotočite se na to kako se želite osjećati. Svaki trenutak je nova prilika da odaberete kako se želite osjećati. Dakle, ako se želite osjećati sretno, mirno i slobodno, neka vam to bude fokus. Radite više onoga zbog čega se tako osjećate. Okružite se ljudima zbog kojih se osjećate dobro. Provedite vrijeme u prirodi. Slušajte glazbu koja vam podiže raspoloženje. Meditirajte ili se bavite jogom. Usredotočite se na dah. Učinite sve što je potrebno da zapamtite kako se želite osjećati i onda to ostvarite. Život je prekratak da biste ga proveli osjećajući manje od onoga kako se želite osjećati.

Što kada vam dođu negativne misli

Negativne misli privlače još više negativnih misli. Zato ih moramo primijetiti da bismo im oduzeli moć. Automatske negativne misli su vaše stare misli, vaše stare navike i načini razmišljanja. One su rezultat prošlosti i onog načina razmišljanja od ranije koji je stvorio vašu trenutnu sadašnjost. Ako osvijestimo osnovno pravilo da je naša sadašnjost rezultat naših prošlih misli i da će se budućnost odviti shodno našim trenutačnim mislima tada shvaćamo važnost toga da se pozabavimo svojim razmišljanjima. Ili vi naučite kontrolirati vaše negativne misli ili će one kontrolirati vas. Izbor je na vama. I zato se ne trebamo identificirati s njima nego osvijestiti da su negativne misli nešto što pripada prošlosti. Primijetite da vam je došla negativna misao i samo joj recite: Nevažna si. Usredotočite se na disanje i lagano promijenite fokus. Tako ćete s vremenom stvarati put novom načinu razmišljanja. Ovo dolazi s vježbom.

Kad se sjetimo da nas uvijek podržava svemir, možemo se suočiti sa svime što nam život baci na put. Vjerujte u proces, vjerujte da će stvari na kraju uspjeti i budite ljubazni prema sebi tijekom izazovnih vremena. Neuspjesi su samo privremeni i ako nastavite, na kraju ćete postići svoj cilj. Niste sami – svi smo u ovome zajedno!

? Budite u tijeku s novim objavama! Prijavite se na NEWSLETTER na poveznici dolje. ?

Moglo bi vam se svidjeti i ovo...