moćna žena

Kako biti moćna žena

Žene su uvijek bile moćne. Mi smo jake, mi smo strastvene i mi smo odlučne. Ali ponekad može biti teško osjetiti da se naša moć doista vidi i osjeća u svijetu. Ali činjenica je da je biti žena vaša najveća snaga. To je moć intuicije, kreativnosti i emocija. To je sposobnost empatije, njegovanja i brige. Sve su to prednosti koje su jedinstvene za žene i nevjerojatno su moćne. Kad žene prigrle svoju ženstvenost, postaju sila s kojom se mora računati. One postaju moćne poslovne žene, političarke i direktorice. Stoga sljedeći put kad pomislite na moćne žene, nemojte ih zamišljati kao muževne. Umjesto toga, zamislite ih kao moćne na svoj jedinstveni način – žensku moć.

Ženska moć nije biti poput muškarca

Mnoge žene poistovjećuju moć, osobito moćnu poslovnu ženu, s potrebom da budu muževnije. Ali to je veliki gubitak! Žene mogu crpiti ogromnu moć i snagu iz svoje urođene ženstvenosti. Kada je žena u dodiru sa svojom ženskom energijom, ona je magnetska, kreativna, intuitivna i može graciozno teći s plimama i osekama života. Ona ne treba pokušavati kontrolirati sve oko sebe jer zna da se život uvijek odvija savršeno, čak i kada se u ovom trenutku ne čini tako. Život uvijek radi za njezino najviše dobro.

Moćna žena zrači samopouzdanjem i dopušta svom svjetlu da jarko sja, bez prigušivanja vlastitog svjetla kako bi se netko drugi osjećao ugodnije. Ona zna svoju vrijednost i stoji u svojoj moći. Moćna žena ne boji se biti ranjiva i podijeliti svoju autentičnu sebe sa svijetom. Ona zna da prava moć dolazi iznutra i da prava snaga nije u borbi ili prisiljavanju, već u predaji i povjerenju. Povjerenje u sebe, povjerenje u životni proces je ono što čini moćnu ženu.

Kada žena prigrli svoju ženstvenost i zakorači u svoju moć, ona mijenja svijet – jedno po jedno srce.

empat

Savjeti – Kako biti moćna žena

Evo nekoliko savjeta o tome kako biti moćna žena u bilo kojoj areni koju odaberete.

Znajte svoju vrijednost.

Ovo je prvi i najvažniji korak da postanete moćna žena. Ako ne vjerujete sami u sebe, neće nitko drugi. Upamtite, vi ste jedini koji može definirati svoju vrijednost—pa ne dopustite da to itko drugi učini umjesto vas.

Prigrlite svoje želje

Društvo nam govori da je biti moćan loša stvar, posebno za žene. Trebali bismo biti tihi i popustljivi, stavljajući tuđe potrebe ispred svojih. Ali istina je da su naše želje moćne. A kada ih prihvatimo, možemo stvoriti život kakav želimo. Kada slušamo svoje želje, dodirujemo snažan izvor energije i vodstva. Kada prigrlimo svoje želje, koristimo snažan motor koji nas može gurati naprijed u životu. Postajemo samopouzdaniji, asertivniji i sposobni smo ići za onim što želimo. Stoga se nemojte bojati prigrliti svoje želje. Slušajte ih i dopustite im da vas odvedu do vašeg moćnog ja.

Budite otvorene za primanje

Ženstvenost je izvor privlačnosti. Ženstveno je lijepo jer postoji, ili jednostavno zato što jest. Tamo gdje mušku energiju čini moćnom ono što stvara ili proizvodi, ženska je urođeno moćna.

Ja sam sila privlačnosti.

Ženstvene žene su moćne kada su u dodiru same sa sobom. Njezina moć nije vanjska (muška) nego unutrašnja. Što više obraća pozornost na svoje osjećaje, misli i potrebe, to je privlačnija. Budući da je ženska energija najmoćnija, muško uvijek traži žensko. Žena treba vjerovati da već ima ono što želi, da bi se želje manifestirale u 3D realnosti.

Oslonite se na svoje sestrinstvo.

U brojevima je moć, stoga se oslonite na druge žene za podršku i inspiraciju. Pridružite se ili stvorite zajednicu žena koje vas podržavaju i koje vas mogu podići kad ste potišteni i bodriti vas kad činite velike stvari. Ove žene bit će vaši najveći zagovornici i pomoći će vam da postignete stvari za koje niste mislili da su moguće. To ne znači da vas zagovaram da pustite otrovne ljude u svoj život samo zato što su žene. Nikako. Uvijek biste trebali biti izbirljivi i izbjegavati ove tipove kada je to moguće.

Čuvajte svoje dostojanstvo.

Ne postoji ništa moćnije od žene koja zna svoju vrijednost. Žena koja je samouvjerena i osjeća se ugodno u vlastitoj koži. Žena koja zna što želi i ne boji se ići za tim. Nažalost, prečesto vidimo da žene kompromitiraju svoje dostojanstvo u ime ljubavi, ili prijateljstva, ili bilo nekih drugih stvari. Dopuštamo ljudima da hodaju po nama, iskorištavaju nas i tretiraju nas kao da smo manji nego što jesmo. I za što? Samo da ih zadržim? Ne hvala. Radije bih bila sama nego s nekim tko me ne cijeni. Dakle, ako ste u situaciji da se osjećate kao da vas stalno iskorištavaju, zapitajte se je li to doista vrijedno toga. Je li ta osoba stvarno vrijedna vašeg vremena i energije? Ako ne, onda se udaljite. Zaslužujete puno bolje od toga.

Govorite u svoje ime.

Nemojte se bojati zauzeti se za ono u što vjerujete—čak i ako to znači ići protiv vjetrenjača. Moćne žene ne boje se reći što misle, čak i kada njihova mišljenja nisu popularna. Ali zapamtite, postoji razlika između asertivnosti i agresivnosti – pobrinite se da uvijek poštujete druge, čak i kada se s njima ne slažete.

Zaključak

Ne postoji jednoznačna definicija za sve što znači biti moćna žena, ali postoje neke zajedničke karakteristike koje dijele sve moćne žene. Znajte svoje vrijednosti i svoje želje, budite otvorene za primanje i govorite u svoje ime. I nikada, ali nikada ne kompromitirajte svoje dostojanstvo.

I na kraju, biti moćna žena ne znači rušiti sve pred sobom – radi se o uzdizanju drugih žena. Svi mi imamo svoj vlastiti jedinstveni brend moći, pa ga iskoristimo da stvorimo zajednicu jakih žena koje podržavaju i osnažuju jedna drugu! Zajedno, možemo promijeniti svijet!

📩 Budite u tijeku s novim objavama! Prijavite se na NEWSLETTER na poveznici dolje. 👇

Moglo bi vam se svidjeti i ovo...