kako stvoriti udoban dom

Uređenje doma: Kako stvoriti udoban dom

Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno sanjate o udobnom domu koji je topao i privlačan, gdje se možete opustiti, osjećati ugodno i napuniti energijom. Kada se osjećamo dobro, veća je vjerojatnost da ćemo biti produktivni, učinkoviti i uspješni u svim područjima našeg života. Ako je vaš dom hladan i neprivlačan, može biti teško opustiti se i uživati. Dakle, kako stvoriti udoban dom? Nije tako teško kao što možda mislite! Slijedite ove jednostavne savjete i bit ćete na dobrom putu da stvorite ugodnu oazu u vlastitom domu.

Stvorite toplu i privlačnu atmosferu u svom domu

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti kako biste stvorili ugodan dom jest stvoriti toplu i privlačnu atmosferu.

Održavajte svoj dom čistim i urednim. Nered može učiniti prostor kaotičnim i stresnim, stoga je važno održavati stvari urednima i organiziranima.

Redovito provjetravajte svoj dom. Provjetravanjem doma unosite svježi zrak i novu energiju u svoj dom. Ako imate mogućnost stvorite propuh. To činite što češće.

Dodajte biljke ili svježe cvijeće u svoj dom. Nekoliko biljaka svakako će dati dodatnu notu vašem domu i pomoći u stvaranju ugodnog okruženja.

Mirisi za dom. Neka vaš dom bude ozračje mira i udobnosti. Dodajte mirisne svijeće, ulja, osvježivač prostora ili difuzer arome i uživajte svaki put kada otvorite vrata svog doma.

Koristite nježne boje i teksture: nježne, tople boje i ugodne teksture učinit će vaš dom privlačnijim. Da biste dodali dašak topline, pokušajte svoje zidove obojiti u nježnu nijansu ili svom namještaju dodajte plišane prekrivače i deke.

Rasvjeta je bitna. Neka vaša rasvjeta ima topli odsjaj. S pravom rasvjetom možete podići svaki prostor i dati mu novu dimenziju. U trenucima opuštanja biti će dovoljne led lampice koje možete objesiti oko biljke ili svijeće.

Napunite svoj dom stvarima koje vam donose radost: Okružite se stvarima koje vas čine sretnima, bilo da su to obiteljske fotografije, vaše omiljene knjige ili ugodna vatra. Kada svoj dom ispunite stvarima u kojima se osjećate dobro, prirodno ćete se osjećati opuštenije.

Udoban namještaj je imperativ udobnog doma. Sofe, kauč, krevet, sve na čemu se opuštamo i odmaramo trebalo bi biti udobno.

Dekori su bitni. Dodajte dosta mekanih pokrivača i jastuka. Koristite tepihe i zavjese da dodate toplinu.

Savjeti za dodavanje osobnosti vašem domu

Osobnost je ono što vaš dom čini jedinstvenim i privlačnim. Jedan od najboljih načina da svom domu dodate osobnost je odabir namještaja i dekora koji odražavaju vaš stil i interese. Ali postoje i drugi načini da svom prostoru dodate osobnost. Evo nekoliko ideja:

– Koristite obiteljske fotografije i osobne uspomene za ukrašavanje zidova i polica.

– Pokažite svoju kolekciju knjiga, časopisa ili umjetničkih djela.

– Objesite zavjese ili dodajte tepihe u bojama i uzorcima koje volite.

– Koristite mirise za dom u vašem stilu.

Kako svoj dom učiniti energetski učinkovitijim

Kako bi uživanje u vašem domu bilo potpuno, ne zaboravite učiniti svoj dom energetski učinkovitim. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti već danas a koje će vam pomoći uštedjeti novac i očuvati okoliš:

– Koristite energetski učinkovite žarulje.

– Gasite svjetla i uređaje kada ih ne koristite.

– Koristite energetski učinkovite uređaje.

– Smanjite potrošnju vode.

– Odvajajte otpad.

Kada je riječ o tome da svoj dom učinite udobnijim, mogućnosti su beskrajne. Isprobajte neke od gore spomenutih savjeta i primijetit ćete kako ćete se ugodnije osjećati u svome domu, a pozitivni efekti će se proširiti i na vaše okruženje izvan doma.

I naravno, ne zaboravite odvojiti malo vremena za sebe svaki dan. Bilo da se radi o opuštajućoj kupki ili čitanju omiljene knjige, svakako odvojite malo vremena za opuštanje i uživanje u svom udobnom domu.

? Budite u tijeku s novim objavama! Prijavite se na NEWSLETTER na poveznici dolje. ?

Moglo bi vam se svidjeti i ovo...