tihomir iz braka na prvu

Tihomir iz Braka na prvu – Muškarac kakvog žene žele

Tihomir je sudionik emisije „Brak na prvu“ koja se upravo emitira na RTL-u. Radi se o svojevrsnom sociološkom eksperimentu koji spaja potpune strance u bračnu zajednicu. Jedan od sudionika ovog showa je i Tihomir, 49-godišnjak koji je porijeklom iz Hrvatske ali živi u inozemstvu.

Tihomir iz Braka na prvu je zgodan muškarac koji drži do sebe, ali i do onih oko sebe, bar se tako čini po reakcijama ženskih sudionica showa. Naime, sve sudionice showa, izuzev jedne, su upravo Tihomira proglasile najpoželjnijim sudionikom showa prema fizičkim atributima!

Tihomir je zreo muškarac, u dobroj fizičkoj formi, njegovan, obrazovan, uspješan, stabilan, komunikativan, osviješten. To su sve karakteristike kojima su ga opisale sudionice showa.

Tihomir iz Braka na prvu je najzgodniji sudionik showa?

Sudionici showa imali su zadatak poredati sudionike suprotnog spola po fizičkoj privlačnosti, od najzgodnijeg do najmanje zgodnog. Kriterij je bio jasno postavljen – fizička privlačnost.

Tihomir, iako dobro izgleda, sa svojih 49 godina, baš i nije fizički najbolje stojeći muškarac u showu. Tu su i mlađi muškarci koji izgledaju bolje od Tihomira. No sve su sudionice showa, izuzev jedne, Tihomira rangirale kao najzgodnijeg. Kako to?

Većina žena ne mogu izolirano promatrati muškarca kroz fizički izgled a da ne sagledaju cjelokupnu osobu. A budući da su Tihomira okarakterizirale kao pouzdanog, ljubaznog, pažljivog partnera, time su ga doživjele i fizički privlačnijim. Jer fizički on izgleda sasvim pristojno, ali ni blizu nekim mlađim sudionicima showa.

Što žene žele?

Svatko tko se pita „što žene žele“ mogao bi učiti iz ovog sociološkog eksperimenta. Dobar fizički izgled sigurno je pomogao Tihomiru da izazove divljenje velikog broja žena u Hrvatskoj, ali nije samo to. Tihomir je stabilan, zreo, pouzdan, uspješan i radoznao. On nije narcis koji će samo pričati o sebi i svima upadati u riječ, mada vjerujem da bi imao štošta za reći, već se drži po strani i nema potrebu nikome dokazivati tko je on zapravo.  Dovoljno je da on to zna!

Kakva bi trebala biti Tihomirova partnerica

Tihomir iz Braka na prvu vjerojatno traži partnericu sličnih interesa kao što su njegova. Ženu koja je staložena, posložena, koja je možda već prošla ono najgore u svome životu ali nije pokleknula. Nekoga tko može ići dublje i ispod površine, nekoga tko se ne boji otvoriti i biti ranjiv. Nekoga tko je spreman pokazati svoje nesavršenosti i svoje najdublje emocije. Jer jedino kroz otvoren odnos možemo rasti i postati najbolja verzija sebe. Znate onaj stih: „Would you let me see beneath your beautiful?“. Čini se kao da Tihomir ima kapaciteta za takvu ljubav.

Ali isto tako i ženu koja ima svoj život. Koja se neće očajnički držati njega već će imati svoje interese. Koja će znati postaviti granice, ali i poštivati tuđe. Mislim da one karakterne osobine koje i sam posjeduje, traži i od partnerice.

Traže li žene previše

Danas kao da je previše tražiti muškarca koji zna što želi, koji je osviješten, koji je prisutan i pažljiv. Koji poštuje partnericu i iskren je. Ali ne samo to, nego koji je u isto vrijeme i zaštitnik i provider.

Od žene se prirodno očekuje da bude majka, da zapostavi svoju karijeru radi obitelji, ali kada se radi o financijama, ne priznaju joj se nikakve zasluge za sav taj trud koji ulaže u obitelj. Već mora i zarađivati kao muškarac, otplaćivati kredite, graditi karijeru.

Tako žene postaju rastrgane između karijere i obitelji. Pristaju na mrvice u odnosima jer vide da „to tako ide“. Odavno su se pomirile s time da im je partner zapušten, bez ambicija i da mu je za sve kriv netko drugi, „možda je vlada, možda su Srbi“… stalno ga netko sabotira.

Lijepo je znati da postojite

Tihomir iz Braka na prvu je Hrvaticama vratio nadu da postoje muškarci koji su istovremeno zgodni, uspješni, pažljivi i zreli. Koji nisu savršeni, ali se ne boje to priznati. Znam da on nije jedini takav Hrvat, ima ih još. Od javnih ličnosti možda bih spomenula Emila Tedeschija i Massima Savića.

Ali i na nama ženama je odgovornost. Hrvatice dosta polažu na izgled, ulažu u svoju vanjštinu, ali nekako zaboravljaju one bitne stvari. Da bi privukla Tihomira, moraš ti biti Tihomira. Drugim riječima, zakon privlačenja dopustiti će vam da privučete samo nekoga tko je na vašem nivou. Da biste dobili nešto bolje, najprije se vi morate osjećati bolje. Ako ne cijenite sebe, nećete moći privući nekoga tko će vas cijeniti. Zakon to zabranjuje. Žena koja nije sigurna u sebe neće moći zadržati kvalitetnog muškarca.

Rad na sebi je bitan

Vanjski izgled je važan, ali ne smijemo zanemariti svoju srž, a to je naša nutrina. Jer upravo je to bitno u privlačenju kvalitetnog muškarca. Morate njegovati svoju nutrinu, naučiti postavljati granice, zavoljeti sebe u pravom smislu riječi. Vrijeme je da se odmaknemo od vanjskih fasada i samim tim prestanemo ugađati muškarcima koje ne želimo privući u svoj život. Te da radimo na sebi kako bismo se izgradile iznutra i privukle muškarca kakvog želimo privući. Ako to još niste postigli, sasvim je u redu. Bolje je i biti sama nego u lošoj vezi. Iskoristite to vrijeme samoće da biste se izgradile iznutra kako biste prirodno privkle muškarca kakvog želite i kakvog zaslužujete.

Moglo bi vam se svidjeti i ovo...